Uzun zamandır günlüğüme kaydetmek istediğim bir acı vardı. Acı acı yeter diyorum ama olmuyor. Ülkemizin sorunlarından sıyrılabilmişsem Türk ve Dünya basınına tekrar göz attığımda Hayvan Hakları kuruluşları ve Çevreci Grupların Eylemlerini takdirle izliyorum. Özellikle son zamanlarda fok balığı avlanmasına karşı verdikleri tepkiler dikkatimi çekti. Günlüğüme kaydetmek istedim. Mart aylarının sonlarında başlayan Fok avına karşı tepki gösteren kitlelere ünlü Rus yıldızlar da katılmış. İnsanların sözde medeniyet anlayışı geliştikçe* ihtiyaçlarının artışı ve bu ihtiyaçlardan doğan tüketim zorunluluğunun bilincindeyiz. Giderek yükselen nüfus* artan ihtiyaç insanları daha fazla tüketime sevk etmekte. Tabiat bir döngü. Üretim ve tüketim döngüsü. Doğal kaynaklara* hayvanlara ve bitkilere sunduklarımızı nasıl geri aldığımızı görüyoruz. Evet sunduklarımızı diyorum. Bu döngüde yer aldığımız için biz de sunum konumundayız. Ne yazık farkındalığa erişemememiz bize büyük zararlarla geri dönecek. Son yazdıklarımın o masum Fok yavrularıyla ne alakası mı var? Ortak yaşam alanımız olan dünyada yararlarımızı ve zararlarımızı tartıyorum. Kürkleri için başlarına vurularak* dövülerek öldürülen o foklar ve onların çığlıkları benim kulaklarımda. İnsanlık ayıbım. Nice ayıbımla geceleri uyuyamıyorum. Bir de durumun öteki yüzü geliyor aklıma. Modernleşmek* gelişmek ilk etapta fikren ve kalben olması gerekirken neden hep gözlerdir bizi aldatan? Ne güzel ifade etmiş yine Anadolu bağrından yükselen o ses "Ye kürküm ye"* diyerek. Acı çok acı.
En son By_F3яK4η™ tarafından C.tesi Nis. 04, 2009 11:48 am tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
GαмєOνєя Aѕiѕтaη